КАРОЛУС, семена картофи
 

КАРОЛУС, семена картофи

Нов високодобивен среднокъсен сорт картофи, подходящ за био (органично) производство, защото е абсолютно резистентен (устойчив) на мана. Клубените са средни на брой, едри, овални, изравнени по размери, отлично оформени, с блестящо жълт цвят на кожицата и светложълто месо, с плитки очи, които са с атрактивно червен цвят. Притежава много добри вкусови качества, брашнест тип, значително добро съдържание на сухо вещество. Каролус е подходящ за отглеждане на почти всички почвени типове и климатични условия.

 

ОТГЛЕЖДАНЕ: При семе КАРОЛУС, предпокълнване или поне темперирането преди засаждане е препоръчително за повишаване на бройките клубени, респективно добива.

Негативен ефект върху добива е възможен при засаждане директно от охладен склад, а също така и премахването на кълновете повече от веднъж. Засаждане – за фракция 35/55 мм разстояние вътрередово 32 см и междуредие 75 см (40 000 растения на хектар).

 

ТОРЕНЕ: Азотното съдържание се препоръчва да е по-ниско от обикновенно, а приложена част от него по време на вегетация действа стимулиращо на бройките клубени.

 

СКЛАДИРАНЕ: Има много добра съхраняемост.

 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус отлична
Листно завиване средна
Нематода слаба
Рак устойчив /Fysio 1/
Краста средна
Фузариум добра
Ервиния много добра
Мана по храста устойчив
Мана по клубените устойчив
Зенкор средна

    

« Назад към пълния списък
Карта на сайта Условия за ползване Свържете се с нас
©2013 Agrico Bulgaria