КОНСТАНС( Шампион), семена картофи
 

КОНСТАНС( Шампион), семена картофи

Шампион е нов средноранен сорт картофи. Образува клубени с кръгло овална форма, плитки очи, жълт цвят на кожицата и месото. Размерите на клубените са средни до едри, изравнени, а броя им в едно гнездо е висок. Растенията са със среден до висок хабитус с големи зелени листа и бели цветове. Семе Шампион, картофи е подходящ за отглеждане на всички типове почви, но изисква засаждането да става в добре затоплени почви. Понася отглеждане и върху по-тежки почви.

 

Притежава отличен външен вид и отлични потребителски качества. Това е сорт с достатъчно съдържание на сухо вещество в клубените. Овалната форма, жълтото им месо, което не потъмнява след готвене го правят много подходящ за приготвянето на салати и пюрета. Предназначен е за прясна консумация, както и за консумация след съхранение. Като цяло е много устойчив на вторично нарастване и напукване на клубените, дава много висок добив.

 

ОТГЛЕЖДАНЕ: Препоръчва се темпериране или рътене на материала три седмици преди засаждане. Разстоянията на засаждане за фракция 35/55 мм са 33-35 см в редовете, а междуредията на 75 см. При прибиране на реколтата трябва да се има в предвид, че е чувствителен на вътрешни натъртвания и механични повреди за това трябва да се манипулира внимателно по време на изваждане.

 

ТОРЕНЕ: Изисква по-малко азот от стандарта, а за да се избегнат вътрешни натъртвания и механични повреди е необходимо да се завишат дозите на калия.

  

СКЛАДИРАНЕ: Има много добра съхраняемост.

 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус много добра
Листно завиване средна
Нематода не е устойчив
Рак не е устойчив
Краста добра
Фузариум добра
Ервиния добра
Мана по храста средна
Мана по клубените средна
Зенкор много добра

    

« Назад към пълния списък
Карта на сайта Условия за ползване Свържете се с нас
©2013 Agrico Bulgaria