Картофи

Картофите са култура, чийто добив се формира в почвата

При наличие на почви с по-тежък механичен състав, наличие на буци или отъпкан /уплътнен/ горен слой, развитието на клубените се затруднява, те се деформират, а освен това има и трудности при механизираните обработки и прибирането.... »»»
 

Първична основна обработка (оран на почвата) за засаждане на семената

​Първичната оран е основата за засаждане на посадъчният материал за следващата реколта картофи.... »»»
 

Вторична обработка, подготовка на лехите за засаждане на картофените семена

Машините за подготовка на лехите за засаждане на посадъчния материал могат да бъдат разделени на два вида – такива, при които се използва задвижващ вал от трактор и други, които не изискват допълнително задвижване.... »»»
 

Подготовка на площта за засаждане на посадъчния материал

Кълновете на клубените се нуждаят от влага за растежа си. Ето защо семената трябва да се засаждат в сравнително влажна почва. Площта трябва има фина структура, така че да не просъхва прекалено бързо.... »»»
 

Подготовка на картофените семена за засаждане /Рътене на картофа /

Рътенето ускорява вегетацията с около 10-15 дни. Рътеният материал по-добре използва пролетната влага и тези посеви по-рано покриват и засенчват почвата и я предпазват от изпарение и пренагряване.... »»»
 

Дълбочина на засаждането на семена картофи

Дълбочината на засаждане на картофените семена трябва да се нагажда според условията за отглеждане и качеството на посадъчния материал. ... »»»
 

Метод на засаждане на семена картофи

Автоматичните сеялки са оборудвани с автоматично захранващ механизъм, състоящ се от вертикално-въртяща се верига или лента с два реда чашки. Чашките загребват семената от бункера, насочват ги назад към отвора за браздата и ги изсипват в нея. ... »»»
 
Карта на сайта Условия за ползване Свържете се с нас
©2013 Agrico Bulgaria