ПИКАСО, семена картофи
 

ПИКАСО, семена картофи

Пикасо е средно късен сорт картофи. Образува клубени с овална форма, плитки очи, светложълта кожица с червени петна около очите и светложълт цвят на месото. Развива едри клубени като броят им в гнездото е среден. Растенията са с висок хабитус, с дебели стъбла, светлозелени листа и бели цветове.

 

Сортът притежава отлични кухненски качества и е много подходящ за готвене. Предназначен е за прясна консумация. Клубените са с относително ниско съдържание на сухо вещество.

 

Подходящ е за всички почвени типове, като на по леки почви може да се засажда и по-рано. Има буйно първоначално развитие. Сортът е с добра издръжливост на високи температури и засушаване. Кожицата е здрава и устойчива на натъртване /не се образуват черни петна/.  Има отлична съхраняемост и дава много високи добиви. При засаждане клубените бавно поникват.

 

ОТГЛЕЖДАНЕ: Семе Пикасо, може да се засажда директно от склада, но за по-бързо развитие се препоръчва рътене или поне темпериране. Препоръчителните разстояния на засаждане за фракция 35/55 ММ вътрередово 32 см и междуредие 75 см (40 000 растения на хектар).

 

ТОРЕНЕ: Изисква по-малко азот от стандарта

 

СКЛАДИРАНЕ: Има отлична съхраняемост.

 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус много добра
Листно завиване средна
Нематода устойчив /Ro 1, 4/
Рак  устойчив /Fysio 1/
Краста много добра
Фузариум много добра
Ервиния добра
Мана по храста средна
Мана по клубените добра
Зенкор добра

                

« Назад към пълния списък
Карта на сайта Условия за ползване Свържете се с нас
©2013 Agrico Bulgaria